Gezondheid van de hond

Allergie bij honden

 Ik heb een Cavalier King Charles Spaniel, ze kluift veel aan haar poten en likt en bijt aan de anaalklieren. Ik heb er alles aan gedaan, ze heeft bij de dierenarts allergie voeding gehad en ik ben al ruim een half jaar bezig met het medicijn Atopica, maar niets helpt. Misschien weet u de oplossing voor mijn probleem. 

 

Van M. U uit Heemskerk

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het probleem is echt serieus en naar ik begrijp heb je er al heel veel aan gedaan om het op te lossen. Injecties en tabletten hielpen blijkbaar niet voldoende.

We hebben te maken met een zeer ernstig geval van allergie bij honden. Het is goed om te weten dat er in de helft van de gevallen, wanneer een hond allergisch is voor voedsel, hij tevens allergisch is voor andere oorzaken zoals: stof, pollen, of andere in de omgeving aanwezige stofjes. De ernst van de problemen kunnen zich opstapelen indien er meerdere oorzaken zijn. Als één van de afzonderlijke oorzaken wordt aangepakt kan het krabben en likken wel afnemen.

Het is dus zeker de moeite waard om de oorzaken weg te nemen. Voor wat betreft de voeding kan je starten met Denkadog Micro Protein. In deze voeding zitten geen stoffen die een voedsel allergie kunnen veroorzaken. De verwachting is dat de symptomen, het krabben en likken gaat afnemen.

Uitgelichte producten

De omgevingsfactoren zijn zeer moeilijk te achterhalen. Waarschijnlijk zullen de verschijnselen tijdens de verschillende seizoenen (voorjaar, zomer en winter) min of meer wisselen. In die periodes kan een medicijn kuur door je dierenarts wel hulp bieden.

Allergie bij honden is een veel voorkomend probleem, lees ook de andere onderstaande artikelen over allergie bij honden. Veel succes met het bestrijden van de allergie van je hond!

 

 

 

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!