Gedrag van de hond

Krabben hond

 Onze hond, een Border Collie van 15 jaar is na de zomervakantie veel aan het krabben. De dierenarts heeft haar een kuur, een pil en een injectie gegeven omdat ze vlooien had. Ze heeft nog steeds jeuk en krabt nog, weliswaar niet zo heel heftig, maar het is toch vervelend voor haar. Wat kan het zijn, een voedselallergie? Kunt u advies geven? Bedankt.  

 

Van Connie

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het is belangrijk om je hond nog eens goed te controleren op vlooien of uitwerpselen van vlooien. Je kan dit doen met een vlooienkam. Vlooien kunnen het gehele jaar voorkomen en zijn steevast de nummer één als het gaat om veroorzakers van jeuk bij honden.

Wanneer er geen aanleiding is om vlooien te vermoeden, kan je een dieet starten waarmee een mogelijke voedselallergie aangetoond wordt. Je hond mag dan geen ander eten of snacks krijgen, alleen deze hondenvoeding. Dit voer moet je minimaal 5 weken geven om het resultaat te kunnen beoordelen of het krabben van je hond geminderd is.

De hondenvoeding Denkadog Micro Protein is hondenvoeding waarbij vrijwel geen allergische reactie opgewekt wordt. Dat komt doordat de dierlijke eiwitten dusdanig behandeld zijn dat het lichaam het niet herkent als allergie veroorzaker. Jeuk en het krabben van je hond kan dan niet meer optreden.

De specifieke plaatsen waar de hond last kan hebben zijn de poten, oksels, liezen en de oren. Hier ontstaat roodheid door het krabben van je hond. In ernstige gevallen kunnen er wonden en korsten ontstaan. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Op deze website vindt je meer informatie over allergie bij honden .

 

Allergie border collie

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!