Voeding voor honden

Brokken of vlees voor de hond

 Mij is ooit verteld dat vers vlees de beste voeding is voor een hond, klopt dit? 

 

Van angelique uit de lier

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Zeker bent u ook niet de enige die dit zich afvraagt, vele mensen vragen zich af of brokken of vlees voor de hond beter is. Je stelt hiermee een goede vraag, zowel vlees als brokken zijn namelijk prima voeding voor de hond. Meestal ligt de voorkeur van vlees rantsoen bij een specifieke voorkeur van de baas. Voor brokken geldt het grote voordeel dat de kwaliteit zeer goed, gecontroleerd en stabiel is wat je bij vlees niet altijd kunt zeggen. En daarnaast is het makkelijk te geven te bewaren en houden honden vinden het lekker.

Vlees eten de honden ook heel graag, maar heeft verschillende nadelen. De vraag is waar je het vlees koopt, welke vlees goed is en waar dit gecontroleerd zou zijn. Met name als je vers vlees gaat geven, dan is de voeding te eenzijdig waar er verschillende tekorten optreden in de minerale.  Mineralen zijn erg belangrijk voor een hond. Met name voor de botten. Een goede verse vleesmaaltijd voor een hond samenstellen vergt veel kennis en inzet.

Denkadog brokken bevatten ook vlees en vormen een complete maaltijd. Daarnaast zijn er ook geen chemische anti-oxidanten, kleur, geur- en smaakstoffen hierin toegediend. Waardoor de voeding een gezonde natuurlijke maaltijd is voor de hond. 

Indien de hond echt een specifieke behoefte heeft omdat er bijvoorbeeld sprake is van allergie, diarree of overgewicht of het feit dat het een pup of een senior is, dan is met Denkadog voeding erg goed en gemakkelijk een speciale voeding te verkrijgen. 

Kan ik brokken combineren met vlees voor de hond?

Veel mensen vragen zich af of hondenbrokken gecombineerd kunnen worden met vlees. Dit kan prima, verstandig is om in een maaltijd dan van beide een beetje te geven zodat de hond een complete maaltijd heeft. Zo is de dagelijkse opname constant en wisselt het rantsoen niet, bij sterke afwisseling merk je regelmatig dat er diarree ontstaat.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!