Voeding voor honden

Diarree bij hond en bloed in ontlasting

 Mijn Amerikaanse Bulldog van zeven maanden had ongeveer om de maand last van diarree. Ik ben steeds bij de dierenarts geweest, drie keer Finidiar Forte gehad en de laatste keer dat mijn hond diarree had, was het heel heftig. Mijn hond poepte wel 20 keer op een dag! Hij heeft daarna een spuitje gehad. Mijn hond was gek genoeg wel altijd vrolijk en speels en at en dronk ook gewoon. De laatste keer was hij wat minder vrolijk, maar at en dronk wel. Mijn hond had toen wel een heel bot uit de dierenwinkel opgegeten. De dierenarts zei dat mijn hond gevoelige darmen heeft en dat het bot te heftig was voor mijn hond. Daarom heeft mijn hond nu last van zijn darmen en heeft een ontsteking, volgens de dierenarts. De dierenarts gaf medicijnen, Salazosufapyridine 500mg. Het was een kuur van vijf dagen. Na vijf dagen zat er nog steeds bloed in de ontlasting van mijn hond en ik kreeg een nieuwe kuur mee voor zeven dagen. Nu heeft mijn hond nog drie dagen dat hij deze tabletten moet slikken, maar ik merk dat er sinds gister meer bloed zit in de ontlasting. Het ziet eruit als rood, vers bloed. Ik weet niet meer wat ik nu moet doen, want de hond zou nu toch inmiddels wel moeten poepen zonder bloed erbij neem ik aan? Weet u misschien wat dit zou kunnen zijn en wat ik moet doen?  

 

Van Nada uit Meppen

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het lijkt er zeker op dat je hond gevoelige darmen heeft en gezien de tabletten behandeld de dierenarts je hond tegen een dikke darm diarree. Het resultaat is echter nog niet goed. een enkele druppel bloed bij de ontlasting is geen probleem maar het moet wel minder worden. Blijft het bestaan ga dan terug  naar de dierenarts.

Ik denk dat je beter op een geschikte voeding kan overgaan, want veel Bulldogs hebben problemen met voeding. Een kleine buik moet al die spieren van energie en voedsel voorzien, dus de voeding moet goed verteerbaar zijn en alle ingrediënten bevatten. 

Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Denkadog Hypo Sensitive. Deze voeding is zeer licht verteerbaar en het gaat meestal erg goed. Ik verwacht dat het al na een week beter moet gaan met deze voeding. 

Vers bloed bij de ontlasting komt vaak van de kringspier van de anus en is dan onschuldig. De kringspier wordt veel belast door het vele poepen en er treden kleine bloedingen op. Dit zie je bij de ontlasting. 

Mijn advies is dus om over te gaan op Denkadog voeding en geef de tabletten nog even door om de kuur af te maken. De ontlasting zal beter worden. De voeding van Denkadog kan de hond voor de rest van zijn leven blijven eten. Een enkele  kluif hoeft overigens geen probleem te zijn.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!