Voeding voor honden

Geef ik mijn Labrador Retriever genoeg eten?

 Ik heb een Labrador Retriever die erg actief is en ook graag jaagt. Momenteel is de hond 16 maanden oud en weegt hij 24,5 kilogram. Mijn vraag is dus ook of hij genoeg eten binnen krijgt. Hij krijgt momenteel 300 gram Denkdadog Excellence per dag en hij krijgt twee keer per dag eten.  

 

Van Dawn Van Bronswijk-Nelson

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

U vraagt zich af of uw Labrador Retriever genoeg eten binnen krijgt, waarbij u aangeeft dat de hond erg actief is, 16 maanden oud is en inmiddels 24,5 kilogram weegt.

Tussen de energiebehoefte van de hond en het eten dat hij binnenkrijgt moet een bepaalde balans zitten. In de meeste gevallen krijgt een hond ook meer eten dan nodig is. Waarbij het resultaat is dat circa 50% van de honden met overgewicht kampt, wat uiteindelijk leidt tot de toename van hart- en vaatziekten.

En u vraagt zich af of uw Labrador Retriever meer eten nodig heeft. Het is voor ons alleen lastig te zeggen als wij alleen naar het gewicht kunnen kijken. Maar u kunt zelf zien of uw hond meer eten nodig heeft, door naar het volgende te kijken; De ribben van de hond moeten goed bedenkt zijn met een laag wat bestaat uit huid en vet, wat er eigenlijk op neer komt dat de ribben niet zichtbaar moeten zijn als de hond stil staat.

Het balans tussen het eten van de Labrador en de activiteit

Het eten dat u geeft moet goed gebalanceerd zijn. Als u uw hond, in dit geval uw Labrador Retriever meer energie nodig heeft, dan kunt u gerust wat extra eten geven. Tijdens het jachtseizoen hebben de meeste honden ook 30% extra aan eten nodig, dankzij het feit dat ze veel actiever zijn en meer energie kwijtraken.

De 300 gram die u momenteel dagelijks geeft aan uw hond is genoeg voor honden die geen extra oefeningen of trainingen doen. Alleen als u ziet dat uw hond te dun wordt, dan raden wij u aan om het dagelijkse portie te verhogen met ten minste 60 gram.

Labrador Retriever

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!