Voeding voor honden

Wat is geschikt hondenvoeding voor hond met voedselallergie?

 Onze Amerikaanse Stafford hond van 18 maanden likt regelmatig aan zijn poten. Tussen zijn tenen is het nu allemaal rood. Dient onze hond nu voeding te krijgen met zo weinig mogelijk eiwit & gluten gehalte? 

 

Van Weygers uit Retie (België)

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Zoals u de symptomen beschrijft is het zeker verstandig om een zogenaamde hypo allergenen voeding te proberen. De verschijnselen wijzen namelijk allemaal in de richting van een (voeding)allergie. Dit is een kwaal die we helaas vaak zien bij Amerikaanse Staffords. De eiwitten, veel of weinig, in de voeding kunnen deze problemen geven.

Mijn advies is om minimaal 5 weken Denkadog Hypo Sensitive te geven. De voeding is namelijk glutenvrij en bevat geen dierlijke eiwitten. Van deze nutriënten is het bekend dat ze een allergie kunnen veroorzaken.

Na circa twee weken kunt u de eerste vooruitgang al zien. Echter zul je pas het echte resultaat zien na vijf weken. Uw Amerikaanse Stafford mag naast de voeding geen kluifjes of snoepjes hebben waar dierlijke producten in zijn verwerk. In tegenstelling hiervan kan die wel vegetarische snacks krijgen, die zijn namelijk wel goed.

Amerikaanse Stafford

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!