Verzorging van de hond

Heeft mijn hond schimmel?

 Ik heb een Dwergpincher van 10 jaar oud welke sinds afgelopen zomer hevige jeuk kreeg en enorm veel krabte. We hebben testen gedaan bij de dierenarts voor mijten en vlooien waar niks is uitgekomen. Eerst was de jeuk alleen bij de oren, welke kaal worden. Na een half jaar heeft de hond overal jeuk. Je ziet ook allemaal kleine plekjes en als ik er aan krab kan ik van de huid aftrekken, waar ik een hele haarplooi met huid eraan krijg. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, ik heb van alles geprobeerd. De hond krijgt vanaf het begin al hetzelfde eten. Graag hoor ik of u mij advies kunt geven wat te doen. 

 

Van Y uit best

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het probleem dat je beschrijft kan diverse oorzaken hebben, we moeten daarom stap voor stap verder kijken. Eerst moet duidelijk zijn dat er geen vlooien besmetting is, hierom is het slim om eerst een behandeling met een anti vlooien middel te doen. Blijft de jeuk bestaan? Dan zal je een voedselallergie moeten uitsluiten.

Dit kan door minimaal 6 weken een eliminatie dieet te geven. Hiervoor is Denkadog Micro Protein goed geschikt. Naast deze voeding mag je geen snacks of kluifjes geven. Omdat in deze producten voedingstoffen kunnen zitten die een allergie opwekken.

Verder lijkt het me goed als er onder de huid een infectie bestaat waardoor je gemakkelijk de huid eraf kan trekken een antibiotica kuur bij de dierenarts gaat overleggen. Misschien komt  er dan ook een bloedonderzoek ter sprake om te doen ivm een schildklier aandoening. Dit laatste kan ik niet vanachter mijn computer beoordelen natuurlijk. Jeuk zie je niet bij schildklier patiënten maar in combinatie met vlooien is er wel jeuk.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!