Omgeving

Reizen met een hond

 Ik wil met mijn hond op vakantie, maar weet niet precies waar ik rekening mee moet houden. Waar moet ik aan denken als ik wil gaan reizen met mijn hond? 

 

Van Evert uit Enschede

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe u wilt gaan reizen. Het spreekt voor zich dat u zich er eerst van verzekerd dat uw hond gezond en fit genoeg is om met u mee te gaan. Wanneer dat het geval is, dan kunt u de mogelijkheden bekijken.

Auto

Als u van plan bent met de auto naar het buitenland te reizen, houdt u er dan rekening mee dat in sommige landen andere regels gelden dan in Nederland. In Duitsland mag u bijvoorbeeld geen hond los in de auto vervoeren. U moet uw hond dan vastzetten achter een speciale autogordel voor honden, of achter een autorek. Houdt u er ook rekening mee dat u met een hond in de auto ten minste elke twee tot drie uur moet stoppen.

Trein

In veel gevallen mag u uw hond gewoon gratis meenemen in de trein. Bij de Thalys, Fyra en ICE International mogen honden gratis mee wanneer zij worden vervoerd in een mand of kooi van bepaalde afmetingen. Is uw hond daar te groot voor, dan mag hij alleen mee mits hij aangelijnd is, een muilkorf draagt en andere passagiers niet hindert. Daarnaast betaald u een speciaal tarief voor uw hond. Raadpleeg voor meer informatie de website van het betreffende vervoersbedrijf.

Vliegtuig

De regels met betrekking tot het meenemen van honden in het vliegtuig verschillen erg en zijn ook afhankelijk van het gewicht en de grootte van uw hond, de duur van de vlucht en de periode van het jaar waarin u wilt vliegen. Honden met een platte snuit hebben verhoogd risico in het vliegtuig. Informeer bij uw vliegmaatschappij naar de mogelijkheden.

Reizen met de hond

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!