Voeding voor honden

Samenstelling hondenvoer

 Waar moet ik op letten als ik kijk naar de samenstelling van hondenvoer? 

 

Van Theo uit Zwolle

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Granen

Iets waar u op moet letten wanneer u kijkt naar de samenstelling van hondenvoer is de hoeveelheid granen die erin is verwerkt. Granen zijn nodig om brokken te maken. Het is tevens een goedkope grondstof. Honden zijn prima in staat granen te verteren. Granen zijn nodig als vezelbron voor de darmfunctie.

Vlees

Wat het vlees betreft is het van belang om te weten wat voor vlees het betreft. Als er niet op de verpakking vermeld staat van wat voor dier het vlees afkomstig is, blijft de vraag wat is de oorsprong? Een lage kwaliteit is voor de handliggend.

Toevoegingen

Schaf bij voorkeur geen hondenvoer aan met kunstmatige of chemische conserveringsmiddelen (anti oxidanten), smaakstoffen of kleurstoffen. Hoe minder van stoffen uw hond binnen krijgt, hoe beter.

Eiwitten

Hondenvoer moet de aanbevolen vitaminen en mineralen bevatten die een hond dagelijks nodig heeft. Ook het eiwitgehalte van het voer is erg belangrijk. Een van de bestanddelen van eiwit, aminozuur, kan namelijk niet door de hond zelf worden aangemaakt. Aangezien aminozuur van essentieel belang is voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de werking van de hormonen moet het in de voeding worden verwerkt. Echter niet alle eiwitten zijn van goede kwaliteit voor uw hond. Er mogen overigens ook weer niet teveel eiwitten in het voer zitten, omdat dit de nieren kan beschadigen. Een goede balans in de voeding is dus van essentieel belang. Denkadog heeft voor elk type voer de optimale balans berekend en maakt uitsluitend gebruik van eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Dat is niet alleen goed voor uw hond, maar hij vind het ook nog eens heel lekker.

Een goede duimregel om in gedachten te houden is dat hoe minder voedingsstoffen het voer bevat, hoe meer uw hond er van nodig heeft. Vaak is ook de prijs een indicatie over de kwaliteit.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!