Voeding voor honden

Voedingsadvies hond

 Mijn kleine hond van 7 kilo wil alleen maar runderhart eten, en soms wat zilvervliesrijst. Ik heb veel verschillende brokjes geprobeerd, maar daar wil hij niets van hebben. Ook wil hij regelmatig naar buiten om gras te eten. Wat is uw voedingsadvies? 

 

Van Jasperien Verbeek uit Bad Nieuweschans

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Lastig om een passend antwoord te geven, want ik weet niet wat je al geprobeerd hebt, of er andere zaken spelen of van welk ras je hond is.

Ik ben het zeker met je eens dat dit een te eenzijdige voeding voor je hond is en dat het tot grote problemen gaat leiden. De calcium-fosfaat verhouding in de voeding is namelijk schreef en dat gaat skeletproblemen veroorzaken. Het gras eten is niet altijd verkeerd want vele honden doen dat. Soms is het een indicatie voor een maagprobleem.

Voedingsadvies hond

Ik vind het belangrijk dat hij een volledige maaltijd gaat krijgen zodat hij van alle vitaminen en mineralen voorzien is. Ik raad aan Denkadog Mini Croc te voeren aan je kleine hond. Dit is een volledig uitgebalanceerde voeding die ook zeer smakelijk is. Er zijn geen  kunstmatige kleur- geur- of smaakstoffen toegevoegd, waardoor het bijzonder gezond is.

Om het eten wat aantrekkelijker te maken kan je de voeding eventueel wat warm(magnetron) maken of met warm water mengen. Mocht dat nog niet werken dan kan je eventueel wat kipbouillon toevoegen. Als hij helemaal gewend is, kan je langzaam de temperatuur terug brengen of steeds minder bouillon toevoegen totdat er niets meer door het eten zit.

Op zoek naar voedingsadvies voor je hond? Check onze handige voedingswijzer en kom precies te weten wat de beste voeding voor je hond is. Mocht je er niet uitkomen kan je het altijd vragen bij de dierenspeciaalzaak of hier op de website je vraag stellen.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!