Voeding voor honden

Welk voedsel past het best bij onze hond ?

 Wij hebben een Amerikaanse Stafford van inmiddels 7 maanden oud welke al een behandeling heeft gehad met cortisonen voor de jeuk op haar buik met beultjes. De dierenarts gaf toen aan dat het om een voedselallergie ging. Toen is het vervolgens een tijd beter gegaan, waarna het nu weer erger is. Momenteel neemt ze daarom ook antibiotica en tevens eet ze Hills met kip. Nu zou ik graag willen weten of het verstandig is om over te stappen naar Denkadog Sensitive, is dit namelijk ook geschikt voor honden van 7 maanden oud? Ook zou ik willen weten of de voeding goed is voor de glanzende vacht van de hond en of wij daar extra zalmolie aan zouden moeten toevoegen.  

 

Van Esposito uit Houthalen

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het Stafford ras is inderdaad een ras dat vaak snel voedselallergie heeft, waarbij de maag en darmen nogal eens van slag kunnen zijn. De relatief kleine buik van de Stafford moet namelijk al die grote spieren van energie voorzien wat erg zwaar is voor zo’n hond.

Ik heb veel goede ervaringen met Denkadog Hypo Sensitive voeding, deze voeding bevat namelijk geen stoffen die aanleiding geven tot allergische reacties. Er zitten oliën in die dezelfde werking hebben om de vacht te beschermen als zalmolie. Extra zalmolie zal dus ook niet nodig zijn.

Het voordeel van deze honden brokken is dat de jeuk verdwijnt en dat de buik geleden sterk verminderen en vaak zelfs helemaal wegblijven. Ons dat ze nog een pup is, lijkt het toch beter om op deze voeding over te schakelen. De problemen zijn namelijk niet echt prettig voor haar.

Een ander belangrijk onderdeel om mee rekening te houden is dat ze geen snacks of kluisjes mag hebben die van dierlijke producten gemaakt zijn. En daarnaast doet vers drinkwater altijd goed.

Stafford

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!