Voeding voor honden

Welk voer is het beste?

 Wij hebben een Border Collie van bijna 15 maanden oud. Op dit moment gaan wij 1 keer per week naar een behendigheidscursus gecombineerd met een gehoorzaamheidstraining. Senna heeft nooit echt goed gegeten. Inmiddels zijn we van Royal Canin overgestopt naar Eukanuba jogging & agility voer. Maar ook hiervan eet ze weinig. Daarnaast heeft ze vaak diarree en heeft ze zeker drie keer per dag ontlasting. Ik vraag mij dus af of dit aan het voer kan liggen? Waarom moet ik op letten bij het kiezen van de juiste brokken? 

 

Van Carmen

Digitale Dierenarts Erik Luijerink antwoord

Het is heel goed dat je afvraagt of de hondenvoeding wel goed is en welke hondenvoeding je het beste kunt geven aan de hond.

Uw hond is inmiddels een volwassen hond en heeft niet een zwaar trainingschema waardoor ze extra voeding zou moeten hebben. Indien ze meer gaat werken dan kan dat altijd worden opgevangen met wat extra voeding. Je kunt in ieder geval op zoek naar volwassen hondenvoeding, wat een groot aanbod heeft in de winkels.

Van groot belang acht ik de kwaliteit van de voeding. De kwaliteit houdt meestal verband met de prijs. Dus goedkope hondenvoeding van de beste kwaliteit bestaat simpelweg niet. Daarmee moet je dus ook eigenlijk wegblijven van de supermarktmerken.  

De ingrediënten waarmee de voeding wordt gemaakt bepalen de kwaliteit. Helaas kun je op de verpakking de kwaliteit van de ingrediënten niet aflezen. Het is dus ook altijd verstandig om advies te vragen en na circa zes weken kijken of de voeding goed past. Drie keer per dag ontlasting voor de hond is niet te veel. Ook het uitlaatpatroon kan hierop van invloed zijn.

Zelf ben ik enthousiast bij honden met een zachte vacht over voeding zonder synthetische kleur, geur en smaakstoffen en zonder kunstmatige anti oxidanten. Mijn ervaring is dan dat de haren zachter zijn. 

Veel ervaring heb ik met Denkadog ook vanwege deze eigenschappen. Ik wil u dan ook Denkadog Derma Protect aanraden, indien ze dit echt moeilijk eet dan kant u Denkadog Derma Protect Diner geven. Deze hondenvoeding aanmaken met lauw warm water, waar honden vaak van genieten.

 
 

Dierenarts Dierenarts Erik Luijerink

Specifieke aanrader van de Digitale Dierenarts

Denkadog volgen:
Deel dit bericht:

Heeft uw een vraag voor de digitale dierenarts?

De digitale dierenarts helpt u graag bij het vinden van een antwoordop uw vraag.

Stel een vraag

Bekijk de gestelde vragen

Over Erik Luijerink

De liefde voor dieren is Erik Luijerink
met de paplepel ingegoten. Zijn vader
had een eigen dierenartspraktijk voor
kleine huisdieren. Alvorens de praktijk
van zijn vader over te nemen, heeft Erik
na zijn studie Diergeneeskunde aan
de Universiteit Utrecht (1993) eerst
ruime ervaring opgedaan
met diverse diersoorten.

Sinds 2008 is dierenarts Erik
Luijerink verantwoordelijk
voor het voedingsconcept
van Denkadog. U kunt dus
vertrouwen op een
combinatie van
praktijkervaring en
kennis als het onze
kwaliteitsvoeding
betreft!